Get Adobe Flash player

PODLASIE

volksdansen in Brunssum 

Koor met Rinus

 

Zangers/zangeressen
Het koor van Podlasie ondersteunt de dansgroep bij hun voorstellingen en heeft een eigen uitgebreid repertoire. Veel liederen zijn 4-stemmig. De muzikale leiding van het koor is in handen van Rinus Hermsen. meer>>

15-06-2014 vijverpark 041 cr

 

Junioren dansers/essen
De jongste groep zijn de peuters die reeds lid kunnen worden zodra ze kunnen lopen. Normaal gesproken blijven ze dan bij de peuters tot een jaar of 7 waarna ze doorstromen naar de juniorengroep. De meisjes van deze groep krijgen voor hun training oefenrokken. meer>>

Websitefoto

 

Senioren dansers/essen
Vanaf een jaar of 14 gaan onze junioren over naar de seniorengroep, waarvan ze tot hun pensioen lid kunnen blijven. Op de repetitieavond wordt het repertoire geoefend waarmee de voorstellingen gegeven worden.  meer>>

 Rokkenband

Banner-v05-Dans-rechts-3200 Marco Bakker

Al meer dan 40 jaar trainen wij Poolse volksdansen en liederen en presenteren die in prachtige en originele kostuums op nationale en internationale podia.
De groepen, zowel de junioren als de senioren brengen choreografiën die speciaal voor hen geschreven zijn. Zowel door externe choreografen en/of dansinstructeurs als instructeurs die vanuit Podlasie hun diploma's in deze schitterende volkscultuur hebben behaald.
Al meer dan 40 jaar zingen in Podlasie koorleden een repertoir uit de enorm rijke zangtraditie die in Polen zo gewoon is. Een repertoir dat bestaat uit regionale liederen, kerstliederen maar ook liederen ter ondersteuning van de volksdansen.
Dit geheel functioneert doordat er leden zijn die naast artistieke ook de zakelijke, verzorgende en technische kant bemannen.
Kom gewoon maar eens poolshoogte nemen of nodig ons uit voor een
voorstelling

Share

Junioren:
Zaterdag 11:00 - 12:30
Pools Huis Brunssum
Schinvelderstraat 19a
------------------------
Senioren:
Vrijdag 20:30 - 23:00
Koor
Woensdag 20:30 - 22:00
De Burcht te Brunssum
Wieënweg 16-18

Koor

Adres Podlasie: Burgermeester van de Kroonstraat 40, 6431XG Hoensbroek 
Banknr.: NL35 INGB 0006 293041 email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.